(06) 51 72 61 35 info@metcar.nl

Over Brons

Brons prijs weten in regio Twente? Vul online het prijs-aanvraagformulier in en ontvang de beste en meest actuele brons prijs geheel op maat. Alvast een indicatie krijgen van de brons prijs? Ook kunt u de actuele brons prijs aanvragen via WhatsApp. 

Waar kunt u brons vinden?

Brons is een legering van koper en tin. De legering heeft een rood tot geelachtige kleur, afhankelijk van het tingehalte. Het tingehalte kan variëren van ca. 10 tot 30%. Hoe hoger het tingehalte, des te geler de kleur van brons wordt. Waar je brons in kunt vinden:

  • Bronzen kranen
  • Bronzen beelden
  • Bronzen kerkklokken
  • Bronzen scheepsschroeven
  • Bronzen koppelingen

Brons inleveren?

U kunt bij MetCar Metaalhandel Twente brons inleveren tegen de beste prijzen in de regio. Via de volgende link kunt u alvast uw route plannen. Wij beschikken over geijkte weegsystemen en rekenen het brons dat u inlevert direct per bank of contant met u af. Mocht u grote hoeveelheden willen afvoeren dan kunnen wij dit ook komen afhalen. Tevens kunnen wij met onze containerservice een container bij u plaatsen, die wij weer komen ophalen zodra deze gevuld is.

Waar wordt brons voor gebruikt?

Dankzij de ontdekking van brons rond 3000 v.Chr. werd het mogelijk om metalen objecten te maken die sterker waren dan daarvoor ooit mogelijk was. Daarom werd brons veel gebruikt voor gereedschappen, wapens, uitrustingen en verschillende bouwmaterialen. Deze gebruiksvoorwerpen werden eerst gemaakt van steen en koper, de voorlopers van brons. Tegenwoordig kennen we brons natuurlijk ook van de bronzen medaille die je wint als je de derde prijs wint binnen sport.

Eigenschappen van brons

Brons is door de toevoeging van tin harder en minder buigzaam dan koper. Brons heeft een grote dichtheid waardoor het in de bouw en constructie weinig toepassingen heeft, wel kan het makkelijk gegoten worden. Door de toevoeging van tin heeft brons een lager smeltpunt dan puur koper. Dat maakt brons uiterst geschikt voor gebruiksvoorwerpen en kunstwerken.

Prijs aanvragen