(06) 51 72 61 35 info@metcar.nl

Messing prijs

Messing prijs weten in regio Twente? Vul online het prijs-aanvraagformulierin en ontvang de beste en meest actuele messing prijs geheel op maat. Alvast een indicatie krijgen van de messsing prijs? Ook kunt u de messing prijs aanvragen via WhatsApp. 

Soorten messing

Messing, ook wel geelkoper genoemd, bestaat uit koper en zink. Om de messing prijs te berekenen moeten de prijzen van koper en zink gecombineerd worden. Koper en zink zijn twee zuivere metalen, bestaand uit koperatomen en zinkatomen. Messing is wellicht de meest bekende van de metaallegeringen. Het percentage zink in messing kan variëren van 30% tot 45%. Messing heeft heel andere eigenschappen dan de elementen waaruit het bestaat. De messingsoorten zijn in te delen in drie hoofdgroepen:

  • Gietmessing
  • Kneedmessing
  • Soldeermessing

Messing inleveren?

Messing kunt u bij MetCar Twente inleveren tegen de beste prijzen in de regio. Via de volgende link kunt u alvast uw route plannen. Wij beschikken over geijkte weegsystemen en rekenen het ingeleverde messing direct per bank of contant met u af. Mocht u grote hoeveelheden willen afvoeren dan kunnen wij dit ook komen afhalen. Tevens kunnen wij met onze containerservice een container bij u plaatsen, die wij weer komen ophalen zodra deze gevuld is. 

Een legering van twee metalen

Wanneer koper en zink samen worden gesmolten ontstaat er messing. Een mengsel van twee metalen wordt ook wel een legering genoemd. Deze legering is vanwege zijn hardheid en zelfsmerende eigenschappen een waardevol materiaal. Geen wonder dat zo’n 90% van alle messing gerecycled wordt.  

Wat wordt er gemaakt van Messing?

Vanwege de hardheid van het metaal worden gebruiksvoorwerpen vaak van messing gemaakt. Messing is harder dan koper of zink. Het toegevoegde zink maakt de koper harder, waardoor de legering harder is dan koper of zink. Oud messing komt veel voor in sanitair en dan vooral in de badkamer, denk hierbij aan:

  • waterkranen
  • tapkranen
  • douchekoppen

Om corrosie te voorkomen worden deze onderdelen vaak voorzien van een chroom laagje. 

Prijs aanvragen