(06) 51 72 61 35 info@metcar.nl

RVS prijs

RVS prijs weten in regio Twente? Vul online het prijs-aanvraagformulier in en ontvang de beste en meest actuele RVS prijs geheel op maat. Alvast een indicatie krijgen van de RVS prijs? Ook kunt u de RVS prijs aanvragen via WhatsApp. 

Roestvrij staal

RVS staat bekend als roestvrij staal of roestvast staal. RVS is een legering van voornamelijk ijzer, chroom, minimaal 8% nikkel en koolstof. Minimaal 18% chroom en maximaal 1,2% koolstof is nodig om van roestvast staal te kunnen spreken.

RVS inleveren?

RVS kunt u bij MetCar Metaalhandel Twente inleveren tegen de beste prijzen in de regio. Via de volgende link kunt u alvast uw route plannen. Wij beschikken over geijkte weegsystemen en rekenen het RVS direct per bank of contant met u af. Mocht u grote hoeveelheden willen afvoeren dan kunnen wij deze ook komen afhalen. Tevens kunnen wij met onze containerservice een container bij u plaatsen, die wij weer komen ophalen zodra deze gevuld is. 

Verschillende soorten RVS

Tegenwoordig zijn er meer dan 200 verschillende soorten RVS en allen bevatten een legering met minimaal 12% chroom (Cr) als legeringselement. Het verwerkte chroom zorgt ervoor dat een dun laagje chroomdioxide wordt gevormd op het staal. We kunnen dit beschouwen als de huid van het roestvrij staal die beschermt tegen corossie. Als deze “huid” beschadigt kan er roestwerking ontstaan. Chroom is het belangrijkste legeringselement van roestvrij staal, maar niet het enige. Er wordt ook wel nikkel, molybdeen en titaan toegevoegd om de roestwerendheid te versterken. Stikstof verhoogd de sterkte zonder invloed te hebben op het taaie aspect van het materiaal, zwavel verbetert in combinatie met mangaan, de verspaanbaarheid (zoals boren, frezen e.d.) terwijl koolstof zoveel mogelijk moet worden beperkt, omdat deze stof de roestwerendheid juist niet ten goede komt.

Roestvrij of Roestvast staal?

Wat door bijna iedereen roestvrij staal genoemd wordt, is eigenlijk een onjuiste term. De juiste term is roestvast staal. Ook deze naam is niet geheel correct. RVS is namelijk niet echt vrij van roest, want er is wel degelijk een roestlaag op het metaal aanwezig, de zogenaamde oxidelaag. Deze dunne oxidelaag is blank van kleur en dus niet zichtbaar zoals het roest op normaal staal. Als deze oxidelaag zich eenmaal over het gehele oppervlak van het RVS heeft gevormd, stopt de oxidatie ofwel het “roesten”.  Deze oxidelaag beschermt het onderliggende metaal tegen de invloeden van buitenaf. Wanneer de oxidelaag beschadigd raakt zal deze zichzelf ook weer herstellen. Een eventuele kras, roest als het ware weer dicht waardoor de roestvaste laag weer volledig is hersteld.

Prijs aanvragen